Thursday, March 01, 2007

Μόδα για τυφλούς


Ακούω μουσική από την άκρη τού δρόμου. Βλέπω κόσμο μαζεμένο και έναν τυφλό να παίζει σαξόφωνο, φορώντας εργοστασιακά σκισμένο τζην.
Μόλις κάνει διάλειμμα, τον πλησιάζω.
«Ωραίος, φίλε. Γιατί όμως ένας τυφλός νιώθει την ανάγκη να φορά σκισμένα τζην;»
«Ευχαριστώ, αδερφέ. Είναι τής μόδας!»
«Δεν ήξερα ότι υπάρχει μόδα για τυφλούς.»
«Άντε γαμήσου, μαλάκα.»
Εκείνοι που παρατηρούσαν το σόου αρχίζουν να κινούνται απειλητικά εναντίον μου. Απομακρύνομαι γρήγορα.

Θυμήθηκα τις γυναίκες που, όταν τις ρωτώ γιατί αγόρασαν κάποια εμφανώς ηλίθια τσάντα, μου απαντούν «Είναι τής μόδας!». Λες και αυτή η απάντηση μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και φόνο, όταν οτιδήποτε άλλο αποτυγχάνει.

Προσπαθώ να αυτοσυγκεντρωθώ, αλλά η εικόνα τού τυφλού με το σκισμένο τζην με έχει βραχυκυκλώσει. Ανάβω τσιγάρο και φυσώ τον καπνό μου αφηρημένα
...μες στη μούρη μιας ξανθιάς πωλήτριας ρούχων, που στεκόταν στην έξοδο του μαγαζιού της για να πάρει αέρα.
«Καλά, τυφλός είσαι;»
«Με συγχωρείτε, δεν πρόσεχα...». Το βλέμμα μου πέφτει στο σκισμένο της τζην. Η φράση μου κόβεται, στο μυαλό μου κουδουνίζει αυτό το «τυφλός είσαι;». Είτε έχω αρχίσει να τρελαίνομαι είτε όλος ο κόσμος γύρω μου είναι ένας τυφλός που φορά σκισμένα τζην. Το βλέμμα μου μένει καρφωμένο στο εργοστασιακά σκισμένο ύφασμα
«Τι κοιτάς, ρε ανώμαλε; Τάκη! Τάκη!»
...γύρω από τα μπούτια της.
Στο επόμενο κλάσμα δευτερολέπτου, αναρωτιέμαι αν είναι τής μόδας να κοιτώ τα μπούτια τής τσαντισμένης γκόμενας του Τάκη. Γίνομαι καπνός.


-------
ΥΓ1. Η φωτογραφία είναι από εδώ.
YΓ2. Υπό τούς ήχους τού Α rush and a push and the land is ours των Smiths.

34 comments:

Lorelei Am Rhein said...

Γέλασα πολύ!
Και παρ' όλο που δεν σε (με) βρήκα politically correct,
-και οι τυφλοί έχουν δικαίωμα στη μόδα- το χιούμορ σου είναι πολύ καυστικό!
Ζήτωσαν τα τρύπια jeens!!

(όχι λόγω μόδας όμως!)

:-)))

Lorelei Am Rhein said...

Α! Και κάτι άλλο!
Τι εννοείς ηλίθια τσάντα; Νομίζω ότι με παίρνει η μπάλα, δλδ..
LOL

houli_v said...

Κάποια πράγματα είναι μόδα
Άλλα πάλι είναι all-time-classic

Anonymous said...

μα την τύφλα μας και τα μπούτια τους δεν είμαστε της μόδας ;)) πολύ καλό θρας.

Blogaki said...

Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη μόδα..με κάνει να αισθάνομαι χαζή!!

Τελικά ο τύπος ήταν όντως τυφλός;;
Κι είναι στη μόδα τα σκισμένα τζην;;
Καλό Μήνα!

Thrass said...

Λούσυ,
ναι, με την πολιτική ορθότητα δεν έχω καλή σχέση.
Έχω κι εγώ τρύπια τζηνς, που έχουν σκιστεί από τη χρήση. Όποτε τα φορώ, όλοι με κοιτούν σαν να είμαι κανείς περίεργος. "Μα πώς είναι σκισμένα έτσι άσχημα!"
Για την τσάντα... αν ο βασικός λόγος απόκτησής της ήταν ότι ήταν στη μόδα, τότε πολύ φοβάμαι πως...:)
ΒΤW, άκου το τραγούδι που έχω στο ΥΓ, μάλλον θα σ' αρέσει.

houli_v,
Σωστός. Θα σε στείλω να μιλήσεις στον Τάκη :)

Σένσο,
Ευχαριστώ :). Ούτε η μόδα είναι δική μας πάντως!

Blogaki,
"Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη μόδα..με κάνει να αισθάνομαι χαζή!!"

Είναι πρώτη φορά που ακούω κάποια να αισθάνεται χαζή λόγω τής μόδας, αυτό πρέπει να είναι κάποιου είδους breakthrough :). Πώς εξηγείται;

Ναι, ο τύπος κατά πάσα πιθανότητα ήταν όντως τυφλός, γιατί είχε την κίνηση τυφλού. Αλλά, όπως και να έχει, για τις ανάγκες τής ιστορίας υποθέτουμε ότι πράγματι ήταν έτσι.
Όσο για τη μόδα, δεν έχω ιδέα. Καλό μήνα!

Αλεξία Ηλιάδου (synas) said...

Πολύ γέλιο... Πάντως η μόδα είναι για να την βλέπουν οι άλλοι, όχι εμείς...

Debby said...

Το τι είναι ηλίθιο και τι όχι είναι υποκειμενικό. Το θέμα είναι πόσο άνετα αισθάνεται κάποιος φορώντας ένα "ηλίθιο" ρούχο ή κρατώντας μια "ηλίθια"¨τσάντα!!
Πρέπει να κάνεις τον κόπο κατεπειγόντως να δεις το "ο διάβολος φορούσε prada" και έλα μετά να μου πεις. Οπως λέει σε κάποια φάση (με απίστευτα cool τρόπο η Μέριλ Στρηπ) και αυτό που φοράς εσύ μόδα είναι.
Απλά βρέθηκε στο ράφι που το αγόρασες με ένα διαφορετικό εντελώς τρόπο καιετεροχρονισμένα ίσως από αυτόν που βρέθηκε ένα ρούχο κάποιου επώνυμου σχεδιαστή. Και απλά νομίζεις ότι δεν ακολουθείς την μόδα επειδή το φοράς αυτό το κάτι ένα χρόνο μετά π.χ.! :-)

zouri1 said...

τους τυφλους συνηθως τους ντυνουν οι αλλοι.Και αυτοι προσπαθουν να τους εχουν μεσα στην μοδα,ειτε των ρουχων,ειτε του κουρεματος.Εγω χαιρομαι οταν τους βλεπω ετσι,γιατι καταλαβαινω οτι δεν τους εχουν παρατησει οι δικοι τους.Για σκεψου και αυτο...

Anonymous said...

Καιρια και με χιουμορ θίγεις ενα ζήτημα που θα επρεπε να μας απασχολει περισσοτερο. Οντως ο αυτοκράτορας ειναι γυμνος, η ακομη χειροτερα φορα εναν διαφανο και εργοστασιακα σχισμενο μανδυα που κατω απ την πασιγνωστη φιρμα γραφει"... ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΚΑΣ.." Θα πρεπει να διασκεδαζουν πολυ οι διασημοι μοδιστροι με ολα αυτα τα αφασιον βικτιμς.[εντελως μεταξυ μας ομως,ξερω ενα πολυ καλο στοκατζιδικο με επωνυμα ρουχα.]

evee said...

αναφορικά με την ιστορία της ένδυσης η debby (+ η διευθύντρια της vogue) είναι γνωστό ότι έχουν δίκιο.

εγώ πάλι δεν ακολουθώ τη μόδα. ΤΗ λανσάρω. ;)

Αδιαφορώ αν ακούγεται "κάπως" αυτό. Και ας έρχονται φίλοι και γνωστοί και ας με ρωτάνε "πως είσαι ντυμένη έτσι". Ένα-δυο χρόνια μετά θα καταλάβουν.

mplim-mplom said...

Απάντηση κοπέλας 24 χρονών στην ερώτηση "πώς ορίζεις τον όμορφο άνΔρα":
"Φοράει παντελόνι diesel και ρολόι adidas...A!Έχει και ωραίο κώλο". Προσπάθησα να το σκεφτώ ως εξής: Μάλλον τα diesel αναδεικνύουν τους ωραίους κώλους, γι'αυτό είναι τόσο σημαντικό γι'αυτή.Με την ίδια λογική,ίσως το ρολόι adidas να αναδεικνύει τα ωραία χέρια, τους ωραίους καρπούς. Το πάλεψα πολύ για να δώσω αυτή την ερμηνεία βέβαια...

Έχω ακούσει πολλούς παραπλήσιους ορισμούς για την ομορφιά..Κυρίως από γυναίκες αλλά και από άνΔρες. Απλά, οι άνΔρες είναι πιο εχέμυθοι:}

Εν ολίγοις, μ'άρεσε το κείμενό σου και επειδή δεν είχα να προσθέσω κάτι ούτε να διορθώσω, είπα πάλι τα δικά μου:ρρ

ggl said...

Με προβλημάτισε το "ανώναλε". Είναι της μόδας να μην κοιτάς μπούτια;

mplim-mplom said...

Συμμερίζομαι τον προβληματισμό του από πάνω και τον ευχαριστώ που μου έδωσε την ευκαιρία να διορθώσω κάτι επιτέλους(έστω και με πλάγιο τρόπο..)Ανωναλία είναι κι'αυτό άραγε;

Thrass said...

Θέλω να πω πρώτα κάτι γενικό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη μόδα, όταν ένα ρούχο της είναι πραγματικά κομψό. Στο κείμενο εκδηλώνεται προβληματισμός για εκείνους που αγοράζουν ρούχα τής μόδας, μόνο και μόνο επειδή είναι τής μόδας, άσχετα αν τούς αρέσει ή όχι.

Synas,
συμφωνώ, περίπου. Η μόδα είναι για να την κοιτούν οι άλλοι. Αν ήταν να τη βλέπουν κιόλας, δε θα είχε σημασία αν είναι μόδα ή όχι.

Debby,
συμφωνώ απολύτως ότι είναι υποκειμενικό. Γιατί όμως η απάντηση στην ερώτηση "γιατί το αγόρασες" είναι "Είναι τής μόδας!" κι όχι "Επειδή μ' αρέσει!";
Όπως είπα παραπάνω, δεν έχω πρόβλημα με το να μάς αρέσει κάτι τής μόδας. Απλώς βραχυκυκλώνω με τη νοοτροπία τού "δεν ξέρω αν μ' αρέσει, αλλά είναι τής μόδας, οπότε θα το φορέσω". Αυτό σημαίνει "ακολουθώ τη μόδα κι εγώ δεν την ακολουθώ (άσχετα αν μπορεί να φορώ τα ρούχα της).

Ζούρι,
Πολύ όμορφη σκέψη! Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά μετά είχα σκεφτεί ότι, ειδικά για ένα τυφλό, ίσως είναι ρίσκο το να μην ακολουθεί τη μόδα.
Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις, καταλήγω ότι είναι πιο κομψό και λιγότερο τσίρκουλο το να διαλέγει την κλασική γραμμή κι όχι κάτι φανταχτερό.
Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για την κυριολεκτική ανάγνωση του κειμένου. Αν το δούμε το κείμενο μεταφορικά, η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική.

Έρχομαι και στα υπόλοιπα...

Blogaki said...

"Είναι πρώτη φορά που ακούω κάποια να αισθάνεται χαζή λόγω τής μόδας, αυτό πρέπει να είναι κάποιου είδους breakthrough :). Πώς εξηγείται;"
Πολύ καλή η ερώτησή σας, ευχαριστώ που μου τη θέσατε! :)
Σκέψου μόνο πόσο χαζός θα αισθανόσουν αν "η μόδα" σε ανάγκαζε να φοράς σορτσάκια και βερμούδες μέσα στο καταχείμωνο (αυτή ήταν τάση του περσινού χειμώνα). Κι αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα...Σκέψου τα απίστευτα μυτερά παπούτσια που ήταν στη μόδα πριν από λίγα χρόνια! Στη μόδα μεν, στέλναν εκατοντάδες γυναίκες στον ορθοπεδικό δε.
Ό,τι τους κατεβαίνει στο μυαλό λανσάρουν κι οι καταναλωτές ακολουθούν κατά γράμμα με αποτέλεσμα να περπατάς στο δρόμο και να βλέπεις γύρω σου γυναίκες με τα ίδια ρούχα!!Σαν στολή! Καθόλου δεν μ'αρέσει!!

Thrass said...

Killing time,
συμφωνούμε, έτσι το βλέπω κι εγώ. Η μόδα είναι εκεί για να καλύπτει κάποιου είδους ανασφάλειά μας, μάλλον κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας. Όλοι έχουμε τέτοια συμπλέγματα σε κάποιο βαθμό βέβαια, απλώς είναι εντυπωσιακό το πώς επιτρέπουμε στα συμπλέγματά μας να μάς δείχνουν γελοίους. (Ξεκαθαρίζω: δε βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω, απλώς τυχαίνει τα συμπλέγματα που έχω να μην έχουν να κάνουν με τη μόδα). Ναι, το ξέρω κι εγώ το μαγαζί που λες :)

Εvee,
Καλύπτω αυτό που λες με τη γενική παρατήρηση που έγραψα στην αρχή τού προηγούμενου σχολίου μου, καθώς και με αυτά που έγραψα σε Debby και Killing Time.
Από την άλλη, το να προσπαθείς να λανσάρεις τη μόδα είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία (καταρχάς είναι δημιουργική), την οποία σέβομαι απόλυτα.

Μπλιμ,
Είναι γνωστό ότι από τότε που κυκλοφόρησαν αυτά τα Diesel παντελόνια, όλη η Αθήνα απέκτησε ωραίους κώλους :) Γεγονός που εκνευρίζει εκείνους που είχαν ήδη ωραίους κώλους από πριν, αλλά θα τούς περάσει. (είναι το φαινόμενο "wonderbra"!)
Πάντως νομίζω ότι οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη μόδα, τουλάχιστον αυτοί στο περιβάλλον μου. Όταν κοιτούν μια γυναίκα, πιο πολύ σημασία έχει το πώς το ντύσιμό της αναδεικνύει το σώμα της. Κολλητά T-shirt και παντελόνια είναι συχνά αρκετά :)

GGL,
Δυστυχώς, δε νομίζω ότι το να κοιτάς τα μπούτια τής γκόμενας κάποιου άλλου είναι τής μόδας. Αν ήταν, θα μπορούσα να πω στον Τάκη "Είναι τής μόδας να κοιτώ τα μπούτια τής γκόμενάς σου" και θα απαντούσε "Α, ΟΚ!" :)

Thrass said...

Blogaki,
Ποστάραμε ταυτόχρονα. Ναι, αλλά νομίζω ότι αυτός είναι λόγος για να μη νιώθεις "χαζή"!
Η μαζοποίηση είναι λιγάκι διαφορετικό θέμα, αρκετά πιο περίπλοκο. Προσωπικά δε μ' αρέσει, αλλά καταλαβαίνω και εκείνους που απλώς θέλουν να ανήκουν σε ένα σύνολο. Όπως και να το κάνουμε, δεδομένου ότι υπάρχει οργανωμένη κοινωνία, η ατομικότητα δημιουργεί κι αυτή τα προβλήματά της.

selana said...

Ζούμε στην εποχή της ομοιομορφίας. Όποιος διαφέρει είναι δακτυλοδεικτούμενος. Μερικοί είναι fashion victims εκ πεποιθήσεως, άλλοι δεν τολμάνε να διαφέρουν και άλλοι δεν βρίσκουν αυτό που ψάχνουν και υποκύπτουν στις προσταγές της μόδας. (Αν με ρωτούσες, από τους 3 θα προτιμούσα τον πρώτο χαρακτήρα.)

Θυμάμαι όταν είχαν βγει στη μόδα τα εργοστασιακά ξεβαμμένα τζην έψαχνα σε όλη την Αθήνα να βρω ένα ομοιόχρωμο. Τελικά δεν βρήκα και φορούσα τα παλιά μου τζην που από τη χρήση είχαν ξεβάψει.

Όπως κι αν έχει και αυτό το ζήτημα δεν είναι θέμα μόδας, φίρμας, διαφημίσεων κλπ αλλά θέμα προσωπικοτήτων.

Helix Nebulae said...

Το σαξόφωνο δεν είναι λίγο ντεμοντέ; (Εμένα πάντως μ' αρέσει).

Urfurslaag said...

Γεια

Δεν φαίνεσαι ηλίθιος ή φασιστάκι, οπότε μάλλον απλώς την πάτησες με τους ρούστερς. Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατον κάτι τέτοιο. Προσπάθησε να ξεμπλέξεις σύντομα.

Οσο τους βοηθάς τόσο ζημιώνεις την ελευθερία που θες να υπερασπιστείς

Anonymous said...

φιλε Thrass , αργεις να γράψεις αλλα τελικά μας αποζημιώνεις

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ το ποστ

Thrass said...

Hallo, hallo! Eίχα εξαφανιστεί μερικές μέρες, καθώς είχε βλάβη η τηλεφωνική μου γραμμή και έτσι δεν είχα ούτε internet. Πήρε τού πOTE 4 μέρες να μού φτιάξει τη σύνδεση, ας είναι...

Σελάνα,
Σίγουρα θεωρώ τον 2ο χαρακτήρα λιγότερο συμβατό με τα γούστα μου. Συμφωνώ για αυτό που λες με τις προσωπικότητες.

Helix,
Καλή σκέψη, αλλά δεν υπήρξε ευκαιρία να συνεχιστεί η συζήτηση :). Ναι, κι εμένα (αν και προτιμώ την κιθάρα).

Urfurslaag,
Δεν υπάρχει λόγος για χαρακτηρισμούς. Διαφωνούμε, αλλά προτιμώ να αφήνω την πολιτική μακριά από αυτό εδώ το blog. Όχι για να κρύψω τις απόψεις μου, βέβαια, αφού φαίνεται και στο προφίλ μου ότι συμμετέχω στο Erooster, αλλά επειδή εδώ μέσα έχω για επίκεντρο το άτομο κι όχι την οργανωμένη κοινωνία (που είναι δύο αρκετά διαφορετικά πράγματα, δυστυχώς). Πάντως, διαφωνούμε για την ελευθερία.

Theodore,
thanks, man! Πάντως, μου είναι απολύτως αδύνατον να γράψω κάτι μου να μ' αρέσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Μαρκησία του Ο. said...

Η τσάντα μπορεί να είναι άσχετη/ άσχημη/ ηλίθια για σένα, αλλά όχι για εκείνη που την κρατάει.

Όπως και αυτό που φοράς εσύ, μπορεί να είναι άσχετο για κάποιον, αλλά ωραίο για σένα :)

αυτό πάντως με τα σκισμένα τζην, τώρα το βλέπω ότι είναι της μόδας. Νόμιζα ότι η μόδα τους είχε περάσει τη δεκαετία του 80.
;-)

And people who are uglier than you and I, they take what they need and just leave...


(εξακολουθεί να είναι τραγουδάρα
;-)

cindaki said...

Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν σας αρέσουν τα σκισμένα τζην???

Μα γιατί?
Είναι υπέροχα!
Όσο πιο μεγάλο το σκίσιμο, τόσο πιο ακριβό το ρούχο!

Τσκ τσκ τσκ, δεν σας καταλαβαίνω αγαπητέ!

Thank you God, I'm not a fashion victim!!!

un certain plume said...

Σας έριξα το μπαλάκι.

Anonymous said...

Μπορει εσυ να βλεπεις τους τυφλους ως ιδιαιτερη κατηγορια ανθρωπων, οι δικοι τους ανθρωποι τους βλεπουν ομως λιγοτερο απαξιωτικα.Και οι τυφλοι ,με την αφη, μπορουν και νιωθουν σιγουρα τη μοδα με ενα τροπο που εσυ δεν θα καταλαβεις ισως ποτε.
Περα απο αυτο, ...μοδα ειναι , θα περασει , και θα ξαναπερασει, θα ξαναπερασει.....

Thrass said...

Μαρκησία,
Ναι, δεν εννοώ τις περιπτώσεις που σε κάποιον αρέσει το ρούχο τής μόδας. Όπως αφήνω να εννοηθεί στη δεύτερη παράγραφο, μιλάω για τις περιπτώσεις όπου η μόδα γίνεται αυτοσκοπός.
Πράγματι, είναι τραγουδάρα :)

Σόφι,
Όπως έγραψα σε ένα σχόλιο παραπάνω, το παν είναι να σκίζεται το τζην σωστά :))

UCP,
Τιμή μου! Λιγάκι υπομονή μόνο, μήπως σκεφτώ τίποτα καλό (δε γράφω γρήγορα). Ανοίγω ένα λεξικό και επανέρχομαι με απορίες :)

Αχ Μαρία Μαρία τού Σαντάνα,
Φυσικά και τούς βλέπω ως ειδική κατηγορία ανθρώπων, είναι η ειδική κατηγορία των ανθρώπων που δε βλέπουν. Δεν τούς βλέπω καθόλου απαξιωτικά, όμως.
Έχω να σού πω δυο πράγματα. Καταρχάς, όπως ανέφερα και σε ένα άλλο σχόλιο, μου αρέσει να σκέφτομαι την παραπάνω ιστορία σε δύο επίπεδα, κυριολεκτικό και αλληγορικό. Στο αλληγορικό επίπεδο, προσβάλλει οποιονδήποτε εκτός από τούς τυφλούς, οπότε έχω ρεφάρει και η δικαιοσύνη έχει αποκατασταθεί. Από την άλλη, νομίζω ότι το να κρίνουμε αυστηρά τούς τυφλούς (αυστηρά όσο και τούς μη-τυφλούς) είναι η πιο αξιοπρεπής στάση που μπορεί να κρατήσει κανείς. Αν κάνουμε εκπτώσεις *επειδή έχουν ένα προβληματάκι*, σημαίνει ότι ήδη τούς θεωρούμε κατώτερους.

Thrass said...

Μαρία, το "αυστηρά" ήθελα να το έχω γράψει με εισαγωγικά...

Maria said...

...ωραια το...μαζεψες

cyrus said...

Η μόδα έρχεται και παρέρχεται — το ΜπαΡόκ μένει...

Yellow Kid said...

Ο Ανθρωπος ανέκαθεν φορούσε σκισμένα, ή ήταν σκισμένος απο τις κοινωνίες του.

Το οτι εξακολουθεί να είναι παθητικά)τυφλός είναι η μόδα!

Anonymous said...

1.'Ερευνες έχουν δείξει ότι όσο περισσότερο ομοιάζουν οι τυφλοί με τους βλέποντες είτε σε συμπεριφορά είτε σε εμφάνιση τόσο ευκολότερα αποδεκτοί γίνονται από τους τελευταίους. Οι τυφλοί απλώς μελετούν τα συμπεράσματα των ερευνών.
2. Το ενδιαφέρον των τυφλών για την τελευταία λέξη της μόδας στα γυαλιά ηλίου έγκειται στο γεγονός ότι τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο τους έχει επισημανθεί πολλάκις από τους βλέποντες ότι φορώντας γυαλιά γίνονται ευκολότερα αποδεκτοί από τους τελευταίους, οι οποίοι (με τη βοήθεια των γυαλιών) είναι σε θέση πια να καταπολεμήσουν τη σιχαμάρα του γουρλωτού ή βαθουλωτού οφθαλμού του ανυποψίαστου τυφλού.
3. Έχω φίλο που όταν βγαίνουμε σε κοιτά στα μάτια, σε καρφώνει με το πιο ζεστό βλέμμα νεαρού άνδρα. Κι ύστερα οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν ότι είναι τυφλός. Έχει εκπαιδευτεί να μπορεί να γίνεται αποδεκτός.

Thrass said...

Yellow Kid, συμφωνώ απόλυτα.

Gegyres, ναι, δεν αμφιβάλλω, ακούγονται πολύ λογικά όλα αυτά. Τα ίδια ισχύουν και για τούς μη-τυφλούς!