Monday, March 19, 2007

Hotel Memory - Ουόνκο ο Λογικός

Από εδώ και στο εξής, θα μπορείτε να με βρίσκετε και στο Hotel Memory του Μισέλ Φάις, όπου απέκτησα δωμάτιο με την περσόνα "Ουόνκο ο Λογικός". Στο Hotel Memory φιλοξενούνται επίσης πολλοί άλλοι αγαπημένοι μου bloggers. Νιώθω δυο φορές τιμή που βρίσκομαι εκεί, λοιπόν.

Κάθε μερικές εβδομάδες θα τίθεται ένα θέμα για το οποίο οι ένοικοι θα καλούμαστε να γράψουμε. Αυτήν τη φορά το γενικό θέμα ήταν "μια βόλτα στην Αθήνα" και ο καθένας συνέχιζε τη βόλτα από εκεί που την άφηνε ο προηγούμενος. Νομίζοντας ότι ο τίτλος για όλους θα είναι "Μια Βόλτα στην Αθήνα" δεν έστειλα τίτλο για το κείμενο, οπότε ο τίτλος που θα δείτε δεν επιλέχθηκε από εμένα. Τον αφήνω, όμως.

Θα είναι πρόκληση να γράφω χωρίς να διαλέγω εγώ το θέμα και έχοντας deadline (που συνήθως είναι αρκετά χαλαρό, άλλες φορές όμως όχι και τόσο). Θα δούμε πώς θα πάει. Τα κείμενα θα τα αναδημοσιεύω στο Για Όσο τα Ρόδα, αλλά για διάφορους λόγους αποφάσισα να μην αναδημοσιεύσω το συγκεκριμένο.

Μισέλ Φάις
Hotel Memory
To δωμάτιο του Ουόνκο τού Λογικού στο Hotel Memory

Ο Wonko The Sane ήταν minor character στο So Long, And Thanks For All The Fish τού αγαπημένου μου Douglas Adams. Είχε κτίσει το σπίτι του έτσι, ώστε η εξωτερική όψη των τοίχων να είναι προς τα μέσα. Ουσιαστικά έκλεισε όλο τον υπόλοιπο κόσμο “μέσα” κι έμεινε αυτός, με τη γυναίκα του, “απ’ έξω”. Και στην πόρτα τού κόσμου κρέμασε την επιγραφή “Άσυλο”.